Warzywa w puszkach – dlaczego warto je jeść?

Niektórzy bywają dość sceptyczni wobec warzyw w puszkach. Powinniśmy jednak włączyć je do codziennego menu bo są ku temu solidne powody.

SUBSTANCJE FITOODŻYWCZE

Aktywność substancji fitoodżywczych bywa w nich często nawet większa niż w świeżych warzywach. Na przykład beta karoten jest w tej formie bardziej przystępny dla organizmu. Również zawartość antyoksydantów w kukurydzy Bonduelle jest wyższa niż w świeżej. Chronią one nasze komórki przed negatywnym skutkiem oddziaływania wolnych rodników.

BEZPIECZEŃSTWO

Warzywa w puszkach są bezpieczne. Podlegają wielu badaniom i normom. Stanowią one zatem idealne źródło witamin i minerałów dla osób, które muszą szczególnie dbać o bezpieczeństwo posiłków np. dla kobiet w ciąży. Do tego puszki Bonduelle nie zawierają BPA (bisfenol A).

shutterstock_122950705

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Nie zawsze mamy dostęp do świeżych warzyw poza sezonem. Warzywa Bonduelle są pakowane bezpośrednio po zbiorach, dlatego zachowują pełnię wartości odżywczych. Kukurydzą czy Czerwoną Fasolą Bonduelle możemy cieszyć się przez cały rok. Stanowią wspaniały dodatek do sałatek czy też dań głównych.

WYGODA

Wielokrotnie nie spożywamy warzyw, gdyż nie mamy czasu ich przygotować. Z pomocą po ciężkim dniu pracy przychodzą nam gotowe do spożycia warzywa w puszkach. Ponadto, dzięki procesowi sterylizacji, warzywa w tej formie możemy zabrać ze sobą w długą podróż nie martwiąc się o utratę ich świeżości.

NATURALNOŚĆ

Produkty Bonduelle nie zawierają konserwantów. Dzięki procesowi sterylizacji, nie ma potrzeby dodawania do nich żadnych konserwantów. Możemy cieszyć się ich naturalnym smakiem. Dla przykładu, Kukurydza Złocista Bonduelle zawdzięcza swą słodycz specjalnej odmianie kukurydzy – jest więc sodka bez dodatku cukru.

Kliknij tutaj aby zobaczyć produkty Bonduelle
w swoim ulubionym e-sklepie