Czerwona fasola „Ugotowane na parze” 212 ml

Czerwona fasola „Ugotowane na parze”

Nie od dziś wiadomo, że gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowana została Czerwona Fasola „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Czerwona Fasola charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

pobierz zdjęcie

O warzywie

shutterstock_78093382
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Jest bogata w wiele wartości odżywczych, między innymi jest zdrowym węglowodanem oraz jest bogata w białko, dzięki czemu jest bardzo sycąca. więcej

Informacje żywieniowe

Składniki
Czerwona fasola, woda, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia.
Pojemność opakowania
212 ml
Masa netto
160 g
Masa netto po odsączeniu
125 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Wartości odżywcze
w 100g produktu
wartość energetyczna 467 kJ (111 kcal)
tłuszcz ilości śladowe
w tym kwasy tłuszczowe nasycone ilości śladowe
węglowodany 15,2 g
w tym cukry 0,5 g
błonnik 8,5 g
białko 8,3 g
sól 0,21 g

Inne produkty z tej kategorii