Kaszetka Bonduelle - idealny mix kaszy i warzyw. Sycące i odżywcze danie gotowe w kilka minut!

Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – zielonej fasolki, pomidorów, papryki, kukurydzy i cebuli z kaszą – jęczmienna i orkiszową. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.
waga netto: 400 g
składniki

fasolka szparagowa zielona 25%, gotowana kasza jęczminna (woda, kasza jęczmienna) 25%, gotowana kasza z pszenicy orkisz (woda, kasza z pszenicy orkisz) 15%, pomidory 10%, papryka czerwona 10%, kukurydza 10%, cebula 5%

śladowa ilość Seler.

zawiera Pszenica i gluten.

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 252 kJ
Energia (kcal) 60 kcal
Tłuszcz (g) 0,6 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,1 g
Węglowodany (g) 9,4 g
W tym cukier (g) 2,3 g
Błonnik (g) 3,6 g
sposób przygotowania

Podgrzewaj na patelni z dodatekiem tłuszczu przez 6 minut lub w mikrofali przez 7 minut (800 W)
przechowywanie

Sposób przechowywania w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C lub niższej - do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.