Soczewica „Ugotowane na parze” 425 ml

Soczewica „Ugotowane na parze”

Nie od dziś wiadomo, że gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowana została Soczewica „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Soczewica charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dania z mięsem, daniach kuchni indyjskiej i Bliskiego Wschodu, a także w daniach wegetariańskich i wegańskich.

pobierz zdjęcie

O warzywie

Soczewica szczególnie ceniona jest na Bliskim Wschodzie. Uprawiana była tam już ponad 8 tysięcy lat temu. W Europie największe uprawy posiadają Francja oraz Hiszpania. W Polsce soczewica uprawiana jest rzadko, jednak zyskuje na popularności. więcej

Informacje żywieniowe

Składniki
Soczewica, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, emulgator: chlorek wapnia, aromat naturalny (seler).
Pojemność opakowania
425 ml
Masa netto
310 g
Masa netto po odsączeniu
265 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Wartości odżywcze
w 100g produktu
wartość energetyczna 449 kJ (107 kcal)
tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
węglowodany 14,2 g
w tym cukry 0,5 g
błonnik 4,7 g
białko 8,5 g
sól 0,51 g
witamina B9 (%DRWS*) 36 µg (18%)

* DRWS - Dzienne referencyjne wartości spożycia

Inne produkty z tej kategorii