Biała fasola Cannellini, dzięki gotowaniu na parze, wzbogaci każde danie o pysznie chrupiące ziarna

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
opakowanie:
waga netto: 310 g waga po odsączeniu: 250 g
składniki

biała fasola, woda, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia

Wysoka zawartość błonnika, Wysoka zawartość kwasu foliowego .

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 382 kJ
Energia (kcal) 91 kcal
Tłuszcz (g) 1 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,2 g
Węglowodany (g) 10,4 g
W tym cukier (g) 0,6 g
Błonnik (g) 7 g
Kwas foliowy (µg) 73,6 µg
przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.