Biała fasola w zalewie 425 ml

Biała fasola w zalewie

Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna. Nadają daniom smak i walory odżywcze. Te od Bonduelle charakteryzują się  niezwykłą chrupkością. Biała Fasola świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, a także w daniach wegetariańskich i wegańskich.

pobierz zdjęcie

O warzywie

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Jest bogata w wiele wartości odżywczych, między innymi jest zdrowym węglowodanem oraz jest bogata w białko, dzięki czemu jest bardzo sycąca. więcej

Informacje żywieniowe

Składniki
Biała fasola; sos: woda, cukier, sól, ocet spirytusowy, papryka, czosnek, biały pieprz.
Pojemność opakowania
425 ml
Masa netto
400 g
Masa netto po odsączeniu
240 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Wartości odżywcze
w 100g produktu
wartość energetyczna 278 kJ (66 kcal)
tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
węglowodany 6,0 g
w tym cukry 2,1 g
błonnik 5,3 g
białko 7,0 g
sól 0,88 g

Inne produkty z tej kategorii