Buraczki „Ugotowane na parze” 425 ml

Buraczki „Ugotowane na parze”

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

pobierz zdjęcie

O warzywie

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. więcej

Informacje żywieniowe

Składniki
Buraki, woda, cukier, koncentrat cytrynowy, sól, ocet spirytusowy, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
Pojemność opakowania
425 ml
Masa netto
300 g
Masa netto po odsączeniu
265 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Wartości odżywcze
w 100g produktu
wartość energetyczna 172 kJ (41 kcal)
tłuszcz 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
węglowodany 7,3 g
w tym cukry 7,3 g
błonnik 2,3 g
białko 1,1 g
sól 0,66 g

Inne produkty z tej kategorii