Cieciorka „Ugotowane na parze” 425 ml

Cieciorka „Ugotowane na parze”

Nie od dziś wiadomo, że gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowana została Cieciorka „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Z Cieciorki przygotujesz pyszny humus czy falafele, świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, dodatek do dania z mięsem, daniach kuchni indyjskiej, a także w daniach wegetariańskich i wegańskich.

pobierz zdjęcie

O warzywie

Cieciorka, znana także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu. Uprawiana była tam już ponad 8000 lat temu. Stamtąd trafiła do Europy, gdzie w obszarze śródziemnomorskim była po raz pierwszy uprawiana ok. 5000 lat temu. więcej

Informacje żywieniowe

Składniki
Groszek cieciorka, woda, sól.
Pojemność opakowania
425 ml
Masa netto
310 g
Masa netto po odsączeniu
265 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Wartości odżywcze
w 100g produktu
wartość energetyczna 503 kJ (120 kcal)
tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 14,7 g
w tym cukry ilości śladowe
błonnik 7,7 g
białko 6,4 g
sól 0,60 g
witamina B9 (%DRWS*) 87,8 µg (44%)

* DRWS - Dzienne referencyjne wartości spożycia

Inne produkty z tej kategorii