Fasola czerwona Kidney 425 ml

Fasola czerwona Kidney

Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna. Nadają daniom smak i walory odżywcze. Te od Bonduelle charakteryzują się  niezwykłą chrupkością. Czerwona Fasola Kidney wspaniale wzbogaci w intensywny kolor sałatki i przekąski, a daniom kuchni meksykańskiej nada idealną chrupkość. Sprawdzi się również w daniach wegetariańskich i wegańskich.

pobierz zdjęcie

O warzywie

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Jest bogata w wiele wartości odżywczych, między innymi jest zdrowym węglowodanem oraz jest bogata w białko, dzięki czemu jest bardzo sycąca. więcej

Informacje żywieniowe

Składniki
Czerwona fasola, woda, sól.
Pojemność opakowania
425 ml
Masa netto
400 g
Masa netto po odsączeniu
240 g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Wartości odżywcze
w 100g produktu
wartość energetyczna 480 kJ (114 kcal)
tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany 15,8 g
w tym cukry 0,8 g
błonnik 5,9 g
białko 7,2 g
sól 0,64 g

Inne produkty z tej kategorii