Soczewica, dzięki gotowaniu na parze, wzbogaci każde twoje danie o pysznie chrupiące ziarna

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.
waga netto: 310 g waga po odsączeniu: 265 g
składniki

soczewica, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja wiążąca: chlorek wapnia, aromat naturalny (seler)

Źródło kwasu foliowego .

zawiera Seler.

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 449 kJ
Energia (kcal) 107 kcal
Tłuszcz (g) 0,7 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,1 g
Węglowodany (g) 14,2 g
W tym cukier (g) 0,5 g
Błonnik (g) 4,7 g
Kwas foliowy (µg) 36 µg
przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.