Gotowa w 3 minuty zupa zaskoczy Cię smakiem i aromatem warzyw.

Zupy z warzyw mrożonych to idealne rozwiązanie na szybki, wartościowy posiłek Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.
waga netto: 400 g
składniki

kalafior (70%), marchew w kostce (15%), pietruszka w kostce (6%), seler w kostce (5%), por w plastrach (4%)

zawiera Seler.

wartość odżywcza

dla 100g i porcją 200g
Energia w kJ 101 kJ 201 kJ
Energia (kcal) 24 kcal 48 kcal
Tłuszcz (g) 0,2 g 0,4 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,1 g 0,2 g
Węglowodany (g) 2,9 g 5,8 g
W tym cukier (g) 2 g 4,0 g
Błonnik (g) 2,5 g 5,0 g
Białko (g) w jednej porcji 2,8 g
Sól (g) w jednej porcji 0,22 g
sposób przygotowania

1. Gotujemy bulion. 2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy 3 minuty. 3. Dodajemy śmietanę. 4. Miksujemy i doprawiamy wg uznania.
przechowywanie

Pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny, w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.