Biała fasola Cannellini, dzięki gotowaniu na parze, wzbogaci każde danie o pysznie chrupiące ziarna
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
opakowanie:
waga netto: 310 g waga po odsączeniu: 250 g
składniki
biała fasola, woda, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia
Wysoka zawartość błonnika, Bogaty w białko
śladowa ilość Soja.
wartość odżywcza
dla 100g | |
---|---|
Energia w (kJ) | 375 kJ |
Energia (kcal) | 89 kcal |
Tłuszcz (g) | 1,0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,2 g |
Węglowodany (g) | 10 g |
- w tym cukier (g) | 0,6 g |
Błonnik (g) | 7,0 g |
Białko (g) | 6,6 g |
Salt (g) | 0,56 g |
Kwas foliowy (µg) | 73,6 µg |
przechowywanie
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.