Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
biała fasola, woda, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia
Źródło błonnika, Źródło białka, Źródło kwasu foliowego
śladowa ilość Soja.
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 375 kJ | |
Energia (kcal) | 89 kcal | |
Tłuszcz (g) | 1,0 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,2 g | |
Węglowodany (g) | 10 g | |
W tym cukier (g) | 0,6 g | |
Błonnik (g) | 7,0 g | |
Białko (g) | 6,6 g | |
Sól (g) | 0,56 g | |
Kwas foliowy (µg) | 73,6 µg |
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.