Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!
buraki, woda, cukier, koncentrat cytrynowy, sól, ocet spirytusowy
dla 100g | ||
---|---|---|
Energia w kJ | 174 kJ | |
Energia (kcal) | 41 kcal | |
Tłuszcz (g) | 0,3 g | |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0 g | |
Węglowodany (g) | 7,3 g | |
W tym cukier (g) | 7,3 g | |
Błonnik (g) | 2,3 g | |
Białko (g) | 1,2 g | |
Sól (g) | 0,66 g |
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.