Czerwona fasola, dzięki gotowaniu na parze, wzbogaci każde twoje danie o pysznie chrupiące ziarna

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

waga netto: 160 g waga po odsączeniu: 125 g
składniki

Czerwona fasola kidney, suszona, namoczona, woda, sól, stabilizator: chlorek wapnia (lub E509).

Źródło błonnika, Źródło białka

wartość odżywcza

dla 100g
Energia w kJ 486 kJ
Energia (kcal) 116 kcal
Tłuszcz (g) 0,5 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0 g
Węglowodany (g) 15,2 g
W tym cukier (g) 0,5 g
Błonnik (g) 8,5 g
Białko (g) 8,3 g
Sól (g) 0,51 g
przechowywanie

Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.