Soczewica, dzięki gotowaniu na parze, wzbogaci każde twoje danie o pysznie chrupiące ziarna
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.
waga netto: 310 g waga po odsączeniu: 265 g
składniki
soczewica, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja wiążąca: chlorek wapnia, aromat naturalny (seler)
zawiera Seler.
wartość odżywcza
dla 100g | |
---|---|
Energia w (kJ) | 446 kJ |
Energia (kcal) | 106 kcal |
Tłuszcz (g) | 0,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 0,1 g |
Węglowodany (g) | 14 g |
- w tym cukier (g) | 0,5 g |
Błonnik (g) | 4,7 g |
Białko (g) | 8,5 g |
Salt (g) | 0,51 g |
przechowywanie
Przechowywac w suchym i chlodnym miejscu.